Första modellstudien i grisaille

Blogg, SARA

Vi har precis avslutat ännu en fyra veckor lång pose, och denna gång har jag fått börja måla! Med grisaille-palett, bestående av svart, vitt och brunt (rå umbra). Första dagen gör vi alltid en blyertsskiss (storlek A4-A3 ungefär) för att känna på posen, och sedan har jag ägnat cirka två veckor åt en kolteckning i större format (cirka 60 cm hög). När teckningen var klar förde jag över den till duken och innan nästa modellsession fyllde jag i alla valörer i olja utifrån teckningen. På så sätt hade jag hela duken täckt när modellen åter var på plats, och kunde ägna två hela veckor åt att fixa till målningen. Här är resultatet och de olika delmomenten:

Elin, 2 veckor

Elin, skiss Elin, 2 veckor kol och krita Elin block-in

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *