Tre munnar i grisaille

Blogg, SARA

Jag avslutade den förra terminen med en endags oljemålning av en gipsmun (som ursprungligen tillhör Michelangelos David). Det var troligtvis den allra roligaste dagen hittills på utbildningen. Jag var så överentusiastisk att jag hade ont i armen ett par dagar efteråt av att ha hållit paletten så krampaktigt.

Själva uppgiften gick ut på att måla en liten gipsfigur i grisaille (gråtoner i olja), med hjälp av svart, vit och rå umbra, på valfri tid, och sedan måla samma figur igen (med grund i samma skiss som överförs till duken) på en dag (4 timmar). Detta började jag om med när jag kom tillbaka efter jullovet, eftersom den första målningen gjordes på ett ganska jobbigt underlag. Den andra målningen gjorde jag på en akrylgrunderad bomullsduk och den tredje på en oljegrunderad linneduk, och båda dessa gillade jag av olika anledningar.

IMG_1705
Skiss

IMG_1703
Målning 1, 1 dag

IMG_1702
Målning 2, 5-6 dagar

IMG_1701
Målning 3, 1 dag

IMG_1704

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *