Teckningskurs våren 2019

Blogg, Nyheter

I vår kommer jag att ha två teckningskurser i min ateljé på Pilgatan 13 i Umeå i samarbete med ABF. Kvällskursen är redan fullbokad, men helgkursen har samma upplägg. Läs mer här nedan och anmäl dig via länken. Har du några frågor om kursupplägget kan du skicka mig ett mail på mail@jennysbilder.se. Välkommen!


Teckning

Helgkurs2 dagar
26-27 januari 2019 klockan 9-15 (lunch klockan 12-13)
Deltagaravgift: 850 kr

Kursen ger en introduktion till konsten att teckna realistiskt. Vi arbetar med blyerts och blandar akademiska och mer fria övningar för att öva upp förmågan att se och skapa förståelse för teckningens principer och tekniker.

Kursen vänder sig till nybörjare såväl som till professionella. Genomgångar och övningar är gemensamma, men handledningen ges individuellt utifrån dina förutsättningar och behov. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet men teckning är också en konstform i sig.

Bland de saker som gås igenom och diskuteras under kursen är linjer, former, proportioner, volym, ljus och skugga. Även material diskuteras. Vi tittar på hur ett tredimensionellt föremål kan tolkas på en tvådimensionell yta, och fokus ligger på att få en teckning som ser så verklighetstrogen ut som möjligt.

Under kursdagarna kommer vi att kopiera en så kallad Bargue-teckning för att öva linjer, proportioner och former. Sedan applicerar vi våra färdigheter på föremål i rummet.

Du behöver ha med dig eget material: ett block med papper (minst storlek A4), en eller flera blyertspennor med hårdhetsgrad HB och ett sudd.

Anmäl dig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *