Teckningskurs hösten 2018

Blogg, Nyheter

I höst kommer jag att ha en teckningskurs igen i min ateljé på Pilgatan 13 i Umeå i samarbete med ABF. Läs mer här nedan och anmäl dig via länken. Har du några frågor om kursupplägget kan du skicka mig ett mail på mail@jennysbilder.se. Välkommen!


Teckning

Kvällskurs onsdagar klockan 18:30-21:00
7 tillfällen, start onsdag 24/10
Deltagaravgift: 1200 kr

Kursen ger en introduktion till konsten att teckna realistiskt. Vi arbetar med blyerts och kol (frivilligt) där vi blandar akademiska och mer fria övningar för att öva upp förmågan att se och skapa förståelse för teckningens principer och tekniker.

Kursen vänder sig till nybörjare såväl som till professionella. Genomgångar och övningar är gemensamma, men handledningen ges individuellt utifrån dina förutsättningar och behov. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet men teckning är också en konstform i sig.

Bland de saker som gås igenom och diskuteras under cirkeln är linjer, former, proportioner, volym, ljus och skugga. Även material diskuteras. Vi tittar på hur ett tredimensionellt föremål kan tolkas på en tvådimensionell yta, och fokus ligger på att få en teckning som ser så verklighetstrogen ut som möjligt.

Övningarna består av att teckna av både bilder och föremål och varje träff bygger vidare på det vi lärt oss föregående träff. Fokus ligger på att öva på att se och att teckna av det vi ser.

Anmäl dig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *