Teckningskurs hösten 2017

Blogg, Nyheter

I höst kör jag en tredje omgång av teckningskursen, i min ateljé på Pilgatan 13 i Umeå, i samarbete med ABF. Läs mer här nedan och anmäl dig via länken. Har du frågor om kursupplägget kan du skicka mig ett mail på mail@jennysbilder.se. Välkommen! Dessutom kommer vi som har våra ateljéer på Kreativ Kollektiv att bjuda in till krokikvällar under hösten, du kan läsa mer om dem här!

Teckning

abf-teckning
Kvällskurs onsdagar klockan 18-21
9 tillfällen, totalt 36 studietimmar, start onsdag 4 oktober 2017
Deltagaravgift: 1950 kr

Kursen ger en introduktion till konsten att teckna realistiskt. Vi arbetar med blyerts och kol där vi blandar akademiska och mer fria övningar för att öva upp förmågan att se och skapa förståelse för teckningens principer och tekniker.

Kursen vänder sig till nybörjare såväl som till professionella. Genomgångar och övningar är gemensamma, men handledningen ges individuellt utifrån dina förutsättningar och behov. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet men teckning är också en konstform i sig.

Bland de saker som gås igenom och diskuteras under kursen är linjer, former, proportioner, volym, ljus och skugga. Även material diskuteras. Vi tittar på hur ett tredimensionellt föremål kan tolkas på en tvådimensionell yta, och fokus ligger på att få en teckning som ser så verklighetstrogen ut som möjligt.

Upplägget består av tre akademiska övningar, där vi under flera träffar långsamt och metodiskt fokuserar på samma teckning. Dessa längre övningar varvas med kortare och mer fria övningar för att komplettera det pågående momentet. Vi börjar med att kopiera en färdig teckning för att öva linjer, proportioner och former. Sedan applicerar vi våra färdigheter på ett tredimensionellt föremål genom att vi tecknar av en skulptur, och övar därigenom dessutom på volym, ljus och skugga. Det tredje momentet är levande modell, där vi använder det vi lärt oss i de övriga momenten och även lägger till gest och rörelse i bilden.

Visst material ingår i kursen, men till första träffen behöver du ta med ett block med papper (minst storlek A4), en eller flera blyertspennor med hårdhetsgrad HB och ett sudd.

Länk till anmälan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *