Över till kol

Blogg, SARA

Den senaste månaden har jag ägnat åt att lära mig hantera kol, genom en fjärde Bargue-teckning på samma svårighetsnivå som den förra (de kommer till och med från samma museum), men i lite större format: Capitoline Ariadne (eller Venus). Så nu har jag arbetat mig upp från Venus fot till hennes huvudknopp, och avslutar Bargue-delen av utbildningen.

Det kan tyckas som att håret skulle vara det svåraste, men det tog bara tid. Det svåraste var att få till profilen. Bargues till vänster, min kopia till höger.

IMAG1991 IMAG2005

Så här ser statyn i Kapitolinska museerna ut, fast Charles Bargue verkar ha haft en annan staty av samma typ som förebild för sin litografi, eftersom håruppsättningen är något annorlunda.

Capitoline_Venus_Musei_Capitolini_MC0409

Eftersom jag nu är introducerad för kolet kommer jag snart att övergå till det helt (jag behöver bara färdigställa en kopia av en modellteckning i kol också innan jag kan teckna även modellen i kol). Och nu när kopiorna är klara blir det tredimensionellt som gäller. Alldeles på riktigt alltså.

Den första uppgiften är att teckna en enkel gipsavgjutning, och jag har idag arrangerat detta öga så att det ska falla intressanta skuggor på det. Det här ska bli kul! Jag har också fått en ny arbetsplats som är anpassad för vägghängande föremål.

IMAG2012IMAG2011

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *