Kurser våren 2017

Blogg, Nyheter

I vår kommer jag att ha två kurser i anslutning till min ateljé på Pilgatan 13 i Umeå. Det blir en kvällskurs i teckning och en helgkurs i oljemåleri i samarbete med ABF. Läs mer här nedan och anmäl dig via länken (som snart dyker upp) under respektive kurs. Har du några frågor om kursuppläggen kan du skicka mig ett mail på mail@jennysbilder.se. Välkommen!

Teckning

abf-teckning
Kvällskurs onsdagar klockan 18-21
9 tillfällen, totalt 36 studietimmar, start onsdag 25/1
Deltagaravgift: 1700 kr

Kursen ger en introduktion till konsten att teckna realistiskt. Vi arbetar med blyerts och kol där vi blandar akademiska och mer fria övningar för att öva upp förmågan att se och skapa förståelse för teckningens principer och tekniker.

Kursen vänder sig till nybörjare såväl som till professionella. Genomgångar och övningar är gemensamma, men handledningen ges individuellt utifrån dina förutsättningar och behov. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet men teckning är också en konstform i sig.

Bland de saker som gås igenom och diskuteras under kursen är linjer, former, proportioner, volym, ljus och skugga. Även material diskuteras. Vi tittar på hur ett tredimensionellt föremål kan tolkas på en tvådimensionell yta, och fokus ligger på att få en teckning som ser så verklighetstrogen ut som möjligt.

Upplägget består av tre akademiska övningar, där vi under flera träffar långsamt och metodiskt fokuserar på samma teckning. Dessa längre övningar varvas med kortare och mer fria övningar för att komplettera det pågående momentet. Vi börjar med att kopiera en färdig teckning för att öva linjer, proportioner och former. Sedan applicerar vi våra färdigheter på ett tredimensionellt föremål genom att vi tecknar av en skulptur, och övar därigenom dessutom på volym, ljus och skugga. Det tredje momentet är levande modell, där vi använder det vi lärt oss i de övriga momenten och även lägger till gest och rörelse i bilden.

Visst material ingår i kursen, men till första träffen behöver du ta med ett block med papper (minst storlek A4), en eller flera blyertspennor med hårdhetsgrad HB och ett sudd.

Länk till anmälan!

Klassiskt oljemåleri

Helgkurs 4-5 mars klockan 9-16:30 OBS! Nytt datum!
2 dagar, totalt 16 studietimmar
Deltagaravgift: 1400 kr

Kursen ger en introduktion till oljemåleri och konsten att måla realistiskt. Vi arbetar med en begränsad palett på fyra färger och målar var sitt stilleben under helgen. 

Vi kommer att gå igenom och diskutera material, valörer och kulörer, att teckna med oljefärg, blanda färg och olika metoder att applicera färgen för att skapa olika effekter. Vi tittar på hur ett tredimensionellt föremål kan tolkas på en tvådimensionell yta och skapar en realistisk avbildning av ett enkelt stilleben.

Visst material ingår i kursen, så som duk och medium. Du kommer innan kursen att få en materiallista på vilka färger, penslar och annat material, som palett och palettkopp, du behöver ha med dig. Allt detta går att köpa i Umeå.

Gruppen består av 4-6 personer, vilket gör att det kommer att finnas gott om tid till personlig handledning.

Länk till anmälan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *