Den heliga Teresas extas

Blogg, SARA

Här är min senast slutförda skoluppgift tillika kolteckning. Jag fick några gipsmasker att välja bland och fastnade för denna. Det var bra mycket lättare denna gång än med ögat jag gjorde sist, eftersom jag visste nu hur jag skulle bära mig åt (den första var riktigt trixig). Det svåraste är dock fortfarande att få teckningen rätt.

IMG_0394 IMG_0392

Här är några steg på vägen:

Sankta-Teresa-on-the-way

Masken är en gipskopia av en detalj av Berninis barockskulptur ”Den heliga Teresas extas” som finns i Santa Maria della Vittoria i Rom och i sin helhet ser ut såhär:

Estasi di Santa Teresa

Bernini ska ha utgått från Sankta Teresas skrifter där hon flera gånger nedtecknat hur hon blivit genomborrad av en ängels pil och hur den enorma smärtan bundit henne samman med Gud. Bernini verkar dock ha tolkat bort själva smärtan.

Idag har jag flyttat tillbaka till det blå rummet, där jag har påbörjat en kolteckning av en byst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *