Bargue-teckning 2

Blogg, SARA

Min andra Bargue-kopia var en arm, snäppet svårare med fler detaljer och skuggvariationer. Jag upptäckte först mot slutet att den fått helt fel proportioner på specifika områden, och nu ser jag nya fel varje gång jag tittar på den, så det är skönt att slippa se den mer nu. Men här är i alla fall några nedslag i processen.

Alla delar på plats, och skuggorna markerade:

IMAG1718

Detaljer fixade och skuggor schablonmässigt ifyllda:

IMAG1723

Fler detaljer fixade och dags att fylla i linjer och modellera skuggorna:

IMAG1725

Klar:

IMAG1737

Jag trodde att tumspetsen skulle bli det svåraste i den här övningen, men allra svårast var nog resten av tummen, och lillfingret. De långa linjerna, fingertopparna och de ljusa skuggorna var också trixiga. Och så misslyckades jag ju alltså med proportionerna, så till nästa övning har jag valt ett ansikte, där proportionerna måste bli rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *