Navigation Menu+

Talgoxar

IMG_2435

Efter att ha sett Pascale Ferrans Bird People på bio blev jag av en väldigt speciell och helt underbar scen i filmen inspirerad att teckna fåglar med tusch och akvarell. Talgoxen, som jag valde att studera, har egentligen ingenting med filmen att göra, snarare med den stundande vintern, eftersom det var den flitigast förekommande fågeln hemma när jag var liten, och de hälsade mig ofta godmorgon utanför mitt fönster under vintern.

Genom ett antal skisser med bläckpenna försökte jag först skapa en känsla för talgoxens proportioner och gester, innan jag gick över till att fritt teckna upp dem med en tuschpenna på akvarellpapper och sedan gå över med en sepiaton med penseln. Akvarell är ganska främmande för mig, och jag har också svårt att släppa kontrollen över detaljer, och det här var en studie för att utmana båda dessa begränsningar hos mig själv. Det började lite knaggligt, men i slutändan blev det oerhört roligt och uttrycksfullt.

Slutresultatet blev en serie teckningar, vykort och fåglar i lera, som nu finns till försäljning i min shop via menyn. (Som min sponsor via Patreon får du alltid lite rabatt.)