Navigation Menu+

Teresa i blått

Porträttet av Teresa målade jag under en fyra veckor lång porträttkurs på The Florence Academy of Art. Kursen pågick hela juli 2016, och detta var den första målningen jag gjorde, under kursens första två veckor.

De första dagarna arbetade jag på teckningen och ritade med uttunnad oljefärg.

Teresa2

Här är nästa steg i teckningen, där jag lagt till en ljusare färg också, men fortfarande en monokrom färgskala.

Teresa4

Sedan började jag måla med full färgskala, mer och tjockare färg i särskilt de upplysta partierna. Jag fick utmana mig själv att ösa på med riktigt tjock färg på vissa ställen och samtidigt hålla skuggorna tunna, vilket hjälper känslan av tredimensionalitet men tar emot lite för mig som är mest van att rita med pennor.

Teresa6

Modellen heter Teresa La Marca och är en italiensk magdansare.

Teresa i blått

40×50 cm.

Olja på linneduk uppspänd på kilram.

Tillgänglig.